2019 Callaway ERC bolde

Untitled-1

Kan du huske #ballwar? Den startede uofficielt mod slutningen af januar 2018, da Titleist brugte kørte en reklameserie, hvor de sammenlignede deres 2-piece, ionomisk beklædte distance bold med Callaways 4-piece flagskibs tour bold, Chrome Soft’en. Sammenligningen var, ifølge Callaway, unfair og misvisende, selvom det til dels erkendte hvordan boldmarkedets dynamik skifter

I sidste ende førte boldkrigen til intet, men det samme kan ikke siges omkring Callaways markedsandel.

Når man snakker vækst, føler Callaway det positive momentum som de har skabt i de sidste fem år, hvilket er et tegn på at mærket er på vej i den rigtige retning. Siden 2013, ifølge Golf Datatechs statistikker, er Callaway steget til 113%. National Golf Foundations forsendelses data, der redegør for bolde sendt til alle boldkunder – der dermed diskutabelt giver et mere præcist billede af boldmarkedets tilstedeværelse – giver Callaway en markedsandel på 25% baseret på antal solgte bolde (23% baseret på indtægt i dollars). Måske det mest indikerede billede af hvordan kategorien fortsætter med at ændre sig er Golf Datatechs undersøgelse, der giver en indikation af brugernes tanker omkring kvalitet, værdi, mærke omdømme og innovative kapacitet, der nu viser at Callaway og Titleist er næsten lige.
Hvis man ser væk fra den kamp der er, så er det tydeligt at Callaway går ind i 2019 som den klare nummer 2 bold på markedet og ridende på en bølge af rigtig positivt momentum, som de håber på at kunne fortsætte med deres tre nye boldlanceringer, hvor en af dem hører ind under Callaways bløde linje af bolde og dermed skal konkurrere mod Titleists Tour Soft.

ERC Soft

Callaway er ikke bange for at komme med dristige udtalelser. Chrome Soft linjen var stemplet som ”bolden der ændrede bolden”. Nu skulle ERC Soften, der giver en hyldest til Callaways grundlægger Ely Reeves Callaway, være bolden der sætter nye standarder for distance bolde – og det er Callaways direkte svar til Titleists Tour Soft bold.

Opskriften til en distance bold er lidt anderledes end en rigtig premium bold på tour niveau. Distance bolde bruger en 2-piece konstruktion, der består af en kerne og en skal, hvorimod premium bolde (Chrome Soft og Pro V1) har mindst 3 lag, hvor det sidste er et tyndt uretan lag, der skal give maksimalt spin og kontrol omkring greens. Distance bolde er en smule billigere, med typisk mangler de det samme niveau af præcision omkring greenen, grundet den tykkere ionomiske harpiks skal der er på dem.

Opskriften til en distance bold er lidt anderledes end en rigtig premium bold på tour niveau. Distance bolde bruger en 2-piece konstruktion, der består af en kerne og en skal, hvorimod premium bolde (Chrome Soft og Pro V1) har mindst 3 lag, hvor det sidste er et tyndt uretan lag, der skal give maksimalt spin og kontrol omkring greens. Distance bolde er en smule billigere, med typisk mangler de det samme niveau af præcision omkring greenen, grundet den tykkere ionomiske harpiks skal der er på dem.

Callaways ERC Soft starter med stort set den samme Graphen-tilførte Dual SoftFast kerne som Chrome Soften, selvom den er en smule større. Den væsentligste fordel ved dette design af kernen er mindre spil og højere launch med driveren. Fra et bold-ingeniørteknisk standpunkt, er det ikke den mest besværlige opgave at lave en bold med denne form for karakteristik, selvom at Callaway udtaler at denne kerne ”maksimerer kompressions energien”, der i al sin enkelthed betyder at spilleren har nemmere ved at opnå effektivitet samt disse høj launch, lav spin karakteristik med driveren.

På grund af skal-konstruktionen, og dermed spin kontrollen omkring greenen – er hvor høj-præstations boldene separerer sig fra hinanden, har ERC softens hybrid cover teknologi muligheden til at sløre linjerne mellem kategorierne der generelt set bliver behandlet forskelligt (Surlyn mod uretan). Som et sammenligningspunkt bruger Titleist Touir Soften en 4CE podet konstruktion, der eftersignende skulle være lige så tynd som samtlige konkurrence uretan skaller. Callaways skal starter med en Surlyn base, men der bliver tilført flere proprietære ingredienser, om både skal øge boldhastigheden på korte jern og wedges samt øge spinnen. Fordi uretan har forskellige klasser, påstår Callaway at skallen på ERC Soften kan udkonkurrere mange konkurrenter der bruger mindre gode versioner af uretan.

Synsmæssigt vil brugerne med det samme se den nye Triple Track Technology, der bruger Verier Visual Acuity (som bliver brugt i flyindustrien), der skulle hjælpe med at sætte bolden nemmere op når man skal putte.

Grundet mellemrummet og linjernes farvekombination påstår Callaway at denne teknologi er overlegen til det normale tryk på siden af bolden. Men hvis det er det, så er det fair undre sig over hvorfor man ikke ser denne teknologi på hele Chrome Soft linjen, der fortsætter fra 2018.


Supersoft

Callaways SuperSoft bold er et populært valg hos prisbevidste kunder, derfor som forventet er ændringerne i 2019 mindre rettelser fremfor større modifikationer. Mere specifikt får 2019 modellen en lidt blødere skal, optimeret HEX aerodynamik for at reducere vindmodstanden samt en blødere Trionomer skal der skal forbedre det korte spil. Callaway gør den desuden også lidt sjovere ved at have en premium mat finish hvor du kan få den i mange forskellige farver.

Supersoft Magna

Supersoft Magnaen er egentlig den standard Supersoft, men den er en smule større – dog stadig inden for reglerne. Hvad er fordelen ved at have en fysisk større bold? Teorien er at grundet den større bold har et højere Center of Gravity i forhold til en relativt mindre bold, bliver det nemmere at få en god kontakt med bolden fra alle lejer. Tænk på det som at du næsten kan få lov til at tee bolden op på hele banen. Ydermere har den større bold et bedre MOI, der fordre mindre kurve i bolden, selvom det giver en smule mindre aerodynamik, hvilket giver mere vindmodstand. Når det er sagt, så er min forudanelse at det tiltænkte publikum, der er spillere med mindre svinghastighed eller begyndere, ikke ville kunne mærke den store forskel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Populære artikler

FACEBOOK

Luk menu
X