Sådan bedømmer vi banerne

Golfnyheder.dk har et korps af rutinerede golfspillere, der tager rundt og bedømmer banerne i Danmark. Vi vurderer banerne ud fra en række kriterier. Vores anmeldelser er saglige og uafhængige. I modsætning til andre danske golfsites er vores anmeldelser derfor ikke købt og betalt af klubberne. Vi siger vores ærlige mening, og vi håber, at du vil supplere vores anmeldelse med din egen. 

Hvis du er uenig i en anmeldelse, er du også meget velkommen til at kommentere på den, hvilket du har mulighed for nedenunder. 

Kompetente kriterier Efter diaolog med Thomas Søby (tidligere Europatour-caddie og nu Krone Golf Tours), Jeppe Huldahl og Anders Dahl Christiansen (tidligere landstræner) har vi omhyggeligt fastlagt de kriterier, vi bedømmer banerne på. De vægter forskelligt, hvilket fremgår i parantes ud for den enkelte parameter. 

Kriterierne er: 

Banens design/layout (40%) Hvor sjov var banen at spille? Er banen fair? Ligger forhindringerne de rigtige steder? Hvor ”lækre” er omgivelserne? Er banen harmonisk i sin opbygning? Dette kriterie har ikke noget at gøre med banens stand. 

Greens (20%) Hvor gode og fair er greens? Det er vores holdning, at hurtige greens ikke automatisk er gode greens. Greens skal egentlig bare være hurtige nok, og så skal de være jævne, så et putt holder linjen. Greens kan både være hårde og bløde at slå ind til, men det der er afgørende er ensartethed. 

Banens øvrige stand (20%) Græslængde på fairways Er der græs over det hele? (divots) Er teesteder jævne? Er der tilpas med sand i bunkers? Etc. 

Klubhuset og træningsfaciliteter (20%) Hvordan er det at være gæst i klubben? Klubbens atmosfære Klubbens udbud af mad og drikke Tilbud af træningsfaciliteter – er der mulighed for at træne alle aspekter af spillet? Kvaliteten af træningsforholdene? 

Tilfredshed i forhold til prisen (0%) Hvor meget føler vi som gæst, at vi får for pengene? Vi tager udgangspunkt i listepriserne, men nævner selvfølgelig evt. tilbud som gælder ved banebesøget. Det fremgår at vores anmeldelser, hvis vi har fået betalt greenfee af klubben ved vores besøg.

8.3/10
4.3/5
9/10
4.3/5
4.3/5
4.3/5
4.3/5
4.3/5
4.3/5
Luk menu
X