Grip Guide

BestGrips-Leather-Golf-Grips_1400x.progressive

Hvorfor skal man have et grip på? 
Grunden til at man skal have et grip på, er så at man har noget at holde ved. Hvis der ikke var et grip på, så ville man holde på skaftet, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, da man dermed ikke har kontrol over køllen.

Hvornår skal man skifte grips?
De store gripproducenter, Lamkin og Golfpride, anbefaler at man skifter grips efter mellem 40 og 60 runder. Det kommer meget an på den enkelte person, men under kan du se nogle af de tegn på at du skal have skiftet grips:

  • Når grippet får en glat og hård overflade
  • Ved sprækker i grippet
  • Skinnende pletter
  • Brugssteder, specielt hvor tommelfingrene har kontakt

Tykkelse af grips
Det første man skal finde ud af når man skal have grip, er tykkelsen på det. Hvis du vil være helt sikker på at have det rigtige grip, kan din lokale pro hjælpe dig med det. Men der er også nogle forskellige guidelines for hvordan man finder den rigtige tykkelse af grippet.

Der findes 4 tykkelser af grips, men disse kan godt ændres ved hjælp af ekstra lag tape.

De fire tykkelser er:

  • Undersize/dame
  • Standard
  • Midsize
  • Jumbo

*Hvis man ligger mellem disse størrelser, kan man få et lag ekstra tape eller to på, hvor 4 lag tape svarer til en størrelse ekstra.

Hvorfor er Tykkelsen vigtig?
Tykkelsen er vigtig fordi den kan påvirke dit spil og hvor bolden ryger hen. Hvis du har et for tyndt grip på, vil dine hænder arbejde for meget og dermed vil du som højrehåndsspiller slå den mod venstre i et hook. Hvis du omvendt har et for tykt grip på, ville dine hænder ikke kunne arbejde og dermed vil du, som højrehåndsspiller, fordre et slag der går mod højre i en slice.

Når det så er sagt, så kan folk med gigt i fingrene eller svage hænder, have fordel af at vælge et tykkere grip, da de ikke så holde så hårdt om grippet.

Typer af grips?
Der findes mange forskellige grips fra forskellige producenter, disse har forskellige hårdheder, er lavet af forskellige materialer, er gode i forskellige vejrforhold osv. Men her får du en gennemgang af de forskellige gængse grips der findes. 

Det første og mest normale grip er gummigrippet som hedder Crossline fra Lamkin eller Tour Velvet fra Golf Pride. Dette grip er et grip som kan bruges i alt slags vejr, uden at det er for hårdt ved hænderne. 

Det næste grip er full-cord grippet, som er lavet af gummi, men der er ilagt snore. Grunden til at man lægger disse snore ind i grippet, er for at skabe mere friktion mellem grip og handske. Når der bliver skabt mere friktion mellem grip og handske, vil man få et bedre greb, hvilket gør full-cord grippet rigtig godt i regnvejr.

Der findes også et hybrid grip, som er en blanding af de to overstående. Det mest kendte af disse er golf Prides Multicompund. Her er den øverste med ilagt snor, fordi den øverste hånd er den dominerende, hvor man foretrækker at have mest friktion. Den nederste halvdel er ren gummi, hvilket gør dette til et meget brugbart grip, både i regn og sol. 

Det sidste grip er Tour Warp grippet fra Golf Pride. Dette er et grip som er fantastisk i sol, men forfærdeligt i regn. Dette grip er et gummi grip, men det føles som om man holder på et læder grip. Flere af Tour proerne bruger dette grip, da det giver et rigtig godt feel og de spiller i konstant gode betingelser.

Putter grips?
Siden Superstroke kom frem med deres tykkere grips, har de haft succes med at lave tykkere puttegrips. Superstroke har gjort dette for at begrænse hvor meget man bruger hænderne. I forhold til puttegrips skal man ikke tænke på hvor store hænder man har, men i stedet ud og prøve forskellige tykkelser af grips, idet man skal basere sit valg på feel. Putting handler om kontrol og feel, derfor skal man have et grip der kan give én, en konstant putting både på længde og retning.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Populære artikler

FACEBOOK

Luk menu
X